Alkeiskurssit

Tapanilan Erä Karate ry ottaa uusia harrastajia mukaan toimintaan kaksi kertaa vuodessa. Uudet alkeiskurssit alkavat tammikuussa ja syyskuussa. Syksyn alkeiskursseille järjestetään erillinen lajiesittely näytöksen muodossa Erän avoimien ovien yhteydessä elokuussa. Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu Myclub-jäsenrekisteripalvelun kautta.

Tammikuussa 2020 aloitamme uuden junioreiden alkeiskurssin, soveltavan karatekurssin, aikuisten alkeiskurssin ja uutuutena seniorikaratekurssin.

 • Junioreiden alkeiskurssi on tarkoitettu 7-12-vuotiaille. Juniorikurssille mahtuu 25 harrastajaa
 • Soveltava karate on 9-19-vuotiaille (avustaja saa olla mukana harjoituksissa) ryhmään mahtuu 10
 • Aikuisten alkeiskurssi on tarkoitettu 13 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Aikuisten ryhmään mahtuu 20 harrastajaa
 • Seniorikaratekurssi 60+ Plus on tarkoitettu kaikille monipuolisesta liikunnasta kiinnostuneelle

Kertamaksutunnit

Tarjolle tulee myös kertamaksullisia harjoituksia kaikille, myös karatea harrastamattomalle:

 • Tiistaisin klo 15.45-16.30 kuntokarate/välineharjoitus
 • Tiistaisin klo 17.30-18.00 kehonhuolto
 • Perjantaisin klo 18.00-19.00 kuntokarate
 • Lauantaisin klo 15.00-16.00 keppijumppa/kahvakuula
 • Lauantaisin klo 16.00-17.00 kehonhuolto

Kertamaksutunneille voi tulla ilman ilmoittautumista. Katso viikkokalenteri ohesta. Viikonlopputunneilla on poikkeusaikatauluja leirien ja tapahtumien vuoksi.

Alkeiskurssimainos kevään 2020 kursseille on ladattavissa ohessa

Varusteet

Alkeiskurssille et tarvitse muuta varustetta kuin verkkarit ja t-paidan. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Tataminkäyttäjän perussääntöihin kuuluu, että jalat ovat puhtaat, kynnet lyhyet ja pitkät hiukset pidetään kiinni. Tatamin reunalle tullaan sisätossuilla. Korujen, kellojen ym. käyttö on kielletty.
Karatepuvun voi ostaa siinä vaiheessa, kun tietää jatkavansa harrastusta. Seura myy karatepukuja harrastajilleen.

Harjoitukset

Harjoittelu sisältää paljon yleisiä liikuntataitoja kehittäviä harjoitteita (voima, nopeus, tasapaino, liikkuvuus). Kidseillä ja junioreilla tämä tapahtuu erilaisten liikuntaleikkien kautta. Aikuisten tunnilla karatetekniikan osuus on suurempi kuin muilla.
Karatetekniikoista opitaan kurssin aikana peruslyönnit, torjunnat ja potkut, sekä yksi liikesarja (kata)

Vyökoe

Kurssin lopuksi suoritetaan keltainen /juniorikeltainen vyö. (Kidsit suorittavat vuoden harjoittelun jälkeen juniorivalkoisen natsan ja kahden vuoden aikana juniorikeltaisen vyön.) Kurssin jälkeen voi harjoittelua jatkaa vyötasoharjoituksissa sekä vapaaharjoituksissa.
Edistyminen kurssin jälkeen tapahtuu yksilölliseen tahtiin. Vyöt suoritetaan järjestyksessä: keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea (useampi taso) ja musta. Junioreilla on oma vyöjärjestelmä, jossa jokaisen vyön välissä suoritetaan natsa, eli edistyminen tapahtuu pienemmissä jaksoissa.

Harjoitteluetiketti

Karate on perinteikäs budolaji, jossa pidetään yllä tapoja menneiltä ajoilta. Tavat saattavat tuntua ensin kummallisilta, mutta pian ne ovat luonnollinen osa harjoittelua.
Tässä muutama perussääntö:

 • Tatamille tullessa ja poistuttaessa kumarretaan.
 • Ohjaajaa eli Sempaita tai Senseitä kunnioitetaan joka tilanteessa, kun ohjaaja puhuu, kaikki huomio kiinnitetään häneen.
 • Myös harjoittelukaveria kohtaan osoitetaan kunnioitusta antamalla harjoittelurauha sekä pariharjoittelun jälkeen kiitetään kumarruksella. Milloinkaan ei tahallaan vahingoiteta toista.
 • Harjoittelu tapahtuu aina hyvällä asenteella ja keskittyen. Sairaana ei saa harjoitella.